6 лютого 2015 р.


Сергій Квіт:  Для нас головне – якість освіти


У КДПУ ім. В.Винниченка відбулась прес-конференція       

Міністра освіти і науки України Сергія Квіта.


  Питання, які кіровоградці задали міністрові стосувались перш за все майбутніх реформацій у галузі, реалізації уже прийнятих законів, а також такої стабільно актуальної теми, як корупція в освіті. 

 Міністр освіти і науки України зазначив, що саме питанням якості в освіті відводиться настільки важлива роль, що незабаром має з'явитися окрема відповідна агенція.

 - Національна агенція з якості освіти буде незалежною від Міністерства структурою, що й працюватиме за принципами професійної незалежності, за квотовими принципами. Тут не буде місця для корупції. 

  Сергій Квіт прокоментував необхідність відпрацювання державних цільових направлень. Обов’язкові відпрацювання Міністр освіти і науки вважає за невиправданий у сучасних реаліях досвід радянської школи, від якого вже час відмовлятися – відповідне рішення готується для прийняття Урядом.

  А серед нових ініціатив, що стосуються середньої освіти обговорювалася потреба скорочення звітності. Сергій Квіт відстоює шлях дебюрократизації у цьому плані. І вкотре наголосив, що не кількісні показники важливі, а якість - за усіма напрямами. За доцільне Міністр освіти і науки вважає відхід від зайвої енциклопедичності у викладанні: "Необхідно виховувати компетентну особистість, здатну вирішувати проблеми. Порівняно зі знаннями, здатність переводити їх в уміння, більш цінна".
  В планах Міністерства, як повідомив Сергій Квіт, перехід до 12-річної середньої освіти.


Немає коментарів: